STEK
 

Stek organiseert op 22 mei 2019 van 15:30 tot 17:30 in het Concertgebouw Amsterdam het seminar Overnames en samenwerking in de zorg: een juridische roadmap, met een special over het verband tussen muziek en gezondheid van Dick Swaab.

Overnames en samenwerkingen zijn een hot topic in de zorgsector. Toenemende eisen in het zorglandschap dwingen tot steeds meer samenwerking tussen zorginstellingen, terwijl de toegenomen aandacht van investeerders voor de sector tot een steeds groter aantal overnames in de zorg leidt. Hierdoor worden spelers in de zorgsector steeds vaker geconfronteerd met juridische vragen op dit gebied. Welke vormen van overnames en samenwerkingen zijn er? Hoe verloopt zo’n traject en welke stappen moeten worden genomen? Wat zijn belangrijke mededingingsrechtelijke aandachtspunten? Met welke financieringsaspecten moet je rekening houden? Deze en andere vragen nemen de leden van Steks Zorgteam tijdens het seminar in vogelvlucht met je door.

Aansluitend zal gastspreker Dick Swaab een bijdrage leveren over de invloed van muziek op de gezondheid. Swaab (1944) is emeritus-hoogleraar (Universiteit van Amsterdam), arts, neurobioloog, hersenonderzoeker en auteur van diverse boeken, waaronder de bestsellers Wij zijn ons brein (2010) en Ons Creatieve Brein (2016). Swaab is een graag geziene gast in televisieprogramma’s en stond recent in het Concertgebouw voor een theatercollege over de invloed van muziek op het brein. Tijdens het seminar zal hij op eigen wijze ingaan op de universele rol van muziek, de positieve invloed ervan op het cognitief functioneren, de invloed op emoties en de daaruit voortvloeiende therapeutische mogelijkheden, maar ook op de mechanismen die betrokken zijn bij zowel het waarnemen als het maken van kunst, waaronder muziek.

Opgeven, (alsnog) afmelden en het doorgeven van eventuele vragen en opmerkingen kan via seminar@stek.com.

Het seminar is bedoeld voor juristen, bestuurssecretarissen en bestuurders van zorginstellingen en andere spelers in de zorgsector die affiniteit hebben met dit onderwerp. De voertaal is Nederlands.

Vanaf 15:00 uur ben je welkom voor een kop koffie en het seminar start vanaf 15:30 uur. Na het seminar kan worden nagepraat tijdens een borrel.

Reserveer in mijn agenda
 
Datum: 22 mei 2019
Tijd: 15:30 - 17:30 uur (inloop 15:00 uur)
Locatie: Concertgebouwplein 10, Amsterdam

Met vriendelijke groet,

 

Berend Reuder

 

Sharon Kaufmann

 

Malu Dijkstra